March 25, 2023 calypso design

Zašto je važan Google My Business?

google profil tvrtke

Kreiranje Google My Business profila je apsolutno nezaobilazna taktika za vaš lokalni biznis!

U 2023. tvrtke moraju u potpunosti iskoristiti značajku Postovi na Google Business Profileu, budući da je ključno za povećanje lokalnog rangiranja.

A zašto je bitno održavati vaš Google My Business profil?
Više od samo lokalnog profila, vaš besplatni profil tvrtke omogućuje vam da upravljate načinom na koji će se vaša tvrtka prikazivati na Google pretraživanju i Kartama. Vođenje Google My Business profila postaje svakim danom sve bitnije i Google ulaže velike resurse u promociju ovog alata, osobito integraciju u lokalne SEO rezultate.

Kakvu korist imaju kompanije od Google My Business?

 • Prisustvo na samoj Google platformi je odličan besplatni marketing.
 • Bez obzira da li je u pitanju upit za mape ili klasičan search, svakog dana se preko Google sajta izvrši oko 5 milijardi individualnih pretraga.
 • Vaš Google My Business profil omogućava potencijalnim klijentima jednostavan pristup podacima o samoj tvtki, njenom radnom vremenu, broju telefona, web stranici, galeriji fotografija, virtualnoj turi i drugim informacijama samo na jedan klik.
 • Jedna od najvećih koristi koje možete imati od kreiranja vašeg profila na Google My Business je mjesto na prvoj strani na Google pretraživaču koje može zauzeti prilikom listanja rezultata pretrage.
 • Čak i da se klijent prvi put ne odluči za vaš lokalni biznis, vi ste već ušli u njegov registar, tj. dobili ste besplatnu reklamu, a ovi podaci bit će korišteni sve više i u Google Graph-u znanja koji se pojavljuje sa desne strane rezultata pretrage.
 • Poboljšava lokalni SEO tvrtke i online prisutnost

Google Profil Tvrtke lice je lokalnog SEO-a 2023

Pokažite što vašu tvrtku čini jedinstvenom, ako iz vašeg naziva nije jasno čime se bavite navedite u opisu, dijelite slike i ponude, odgovarajte na poruke i recenzije. Jednom riječju, pokažite da vam je stalo do vaših korisnika. Trud će se isplatiti, vjerujte nam. Zapravo, uvjerit ćete se sami kada vidite analitiku posjećenosti vašeg profila: kako su korisnici našli vašu tvrtku, gdje su ju točno vidjeli na Googleu, koliko puta su vas nazvali, zatražili upute kako da dođu do vašeg prodajnog mjesta, koliko puta su posjetili vašu web stranicu i još mnogo toga upravo preko Google Business Profila.

Većina ljudi smatra da su društveni mediji uglavnom Facebook, Twitter, Instagram, itd. Dakle, aspekt “feeda” društvenih medija također se prebacio na GBP. Nažalost, Google Business Profile jedna je od najzanemarenijih platformi društvenih medija. Ova platforma može pomoći u podršci vašoj cjelokupnoj digitalnoj strategiji ako se učinkovito koristi. Zaista zaslužuje više pažnje nego što joj se trenutno posvećuje.

Objavljujete li redovito tekstove na vašim stranicama? Promovirate nove proizvode ili akcije? Google My Business odlično implementira ovakve obavijesti kroz profile i povećava vašu vidljivost u pretragama. Ne znate od kuda krenuti?
Zatražite već danas ponudu za mjesečno vođenje Vašeg profila Tvrtke na Googleu.

, , , , , , ,

POSTANITE NAŠ SLJEDEĆI ČLAN OBITELJI CALYPSO

Spremni ste započeti novi projekt ili Vam je potrebna pomoć sa sadašnjim? Kontaktirajte nas; s nestrpljenjem očekujemo Vašu poruku.

Pošaljite nam poruku :

WHATSAPP/VIBER:
095 585 2307

KONTAKT:

 • Horvatova 68, 10410 V. Gorica
  * SVE UPITE PRIMAMO ISKLJUČIVO ONLINE!
 • contact@calypso-design.hr
 • WHATSAPP/VIBER: 095 585 2307
 • Calypso Design
 • https://calypso-design.hr

KORISNI LINKOVI:

USLUGE: